Shutterstock

Inside Melk

Melkprijs DOC Kaas doet mee aan de trend

1 Augustus 2019 - Wouter Baan

De melkprijzen bewegen de laatste tijd overwegend stabiel en daar vormt de melkprijs van DOC Kaas geen uitzondering op. De kaasproducent laat de uitbetalingsprijs voor augustus namelijk ongemoeid. Hoe scoort de kaasmaker in de melkprijsvergelijking?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

DOC Kaas, dat onderdeel is van de Duitse zuivelcoöperatie DMK, houdt de vet- en eiwitprijs op €4,136 per kilo. Bij een jaarleverantie van 800.000 kilo levert dit een melkprijs op van €32,50. Daarbovenop kunnen onder meer premies worden verdiend voor weidegang (€1,75) en VLOG (€1), waardoor de bedrijfsspecifieke uitbetalingsprijzen hoger kunnen liggen.

In de melkprijsvergelijking op Boerenbusiness moet de kale melkprijs van DOC Kaas wel het onderspit delven ten opzichte van FrieslandCampina en Arla, die hun melkprijzen ook voorafgaand aan de nieuwe maand bekend maken. 

Stabiele kaasmarkt
De melkprijs van DOC Kaas is gestoeld op de kaasprijzen en die bewegen vrij stabiel, zo blijkt uit de DCA-foliekaasnoteringen. Sinds april beweegt de prijs van Gouda tussen de €2,75 en €3 per kilo, wat een vrij smalle bandbreedte is. Ook de Duitse kaasprijzen laten een overwegend stabiel beeld zien.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden