Pali Group

Nieuws Kalverimport

Flink meer kalveren geïmporteerd

7 Augustus 2019 - Kimberly Bakker

In de eerste 6 maanden van het jaar is de import van levende kalveren flink toegenomen. Ten opzichte van dezelfde periode in 2018 ligt de import dit jaar 10% hoger. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Tot en met juni kwamen 448.000 kalveren de Nederlandse grens over om hier te worden afgemest. In de eerste maanden van vorig jaar waren dat 409.000 kalveren, al was dit wel meer dan in 2017. De groei van de import van het aantal levende kalveren is vooral te danken aan de toegenomen import uit Duitsland en Ierland. Over het algemeen exporteert Nederland weinig levende kalveren naar buitenlandse afnemers.

Grootste leveranciers
Duitsland levert al jaren de meeste kalveren aan Nederland. In de eerste helft van het jaar heeft het land een aandeel van ruim 60% in de totale kalverimport. De import groeide in die periode met bijna 22.000 kalveren tot ongeveer 280.000 dieren, ten opzichte van het eerste halfjaar van 2018.

Ook de import vanuit Ierland nam in het eerste halfjaar sterk toe (+75%). De import uit België daalde daarentegen van 57.000 kalveren naar 34.000 dieren. Overigens staat België daarmee nog wel altijd op de derde plaats in de lijst met belangrijkste leveranciers aan Nederland. Op de vierde en vijfde plek staan Denemarken en Letland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox