Eigen foto

Inside Voer

Prijzen rundveebrok blijven voorlopig dalen

30 Augustus 2019 - Kimberly Bakker

Ook in augustus laten de prijzen voor de rundveebrokken een daling zien, zo tonen nieuwe cijfers van Wageningen Economic Research aan. Volgens de mengvoerprijsindicator is de bodem nog lang niet bereikt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van standaardbrok A is afgelopen maand met €0,05 gedaald naar €23,35 per 100 kilo. Ook eiwitrijke brok B is goedkoper geworden, want de prijs daalde in dezelfde orde van grootte tot €25,80 per 100 kilo. Daarmee ligt de prijs exact €2 lager dan in het begin van het seizoen. De prijs van snijmaïskernbrok daalt met €0,25 naar €32,20 per 100 kilo.

Ook vleesstierenbrok is deze maand weer goedkoper geworden. De prijs voor dit product zakt over augustus met €0,10 naar €24,70 per 100 kilo. De prijs van rose kalverbrok is in deze periode met €0,15 gedaald naar €26,75 per 100 kilo. De prijs ligt daardoor ruim €1 lager dan in januari van dit jaar.

Bodem niet in zicht
Een belangrijk component in de rundveebrokken is momenteel soja. Die grondstof hanteert vandaag de dag een relatief lage prijs (op de CBoT in Chicago), waarbij het einde nog niet in zicht is. Daarom wordt verwacht dat de prijzen van de rundveebrokken de komende periode nog verder gaan dalen. Dit wordt onderstreept door de mengvoerprijsindicator van Boerenbusiness.

De mengvoerprijsindicator laat namelijk zien dat er voorlopig nog geen bodem wordt bereikt. Tussen september en november wordt er zelfs een relatief stevige daling verwacht, want de prijs van standaardbrok A zou in deze periode met nog eens ruim €1 kunnen dalen. Dat komt niet alleen door de lage prijs van soja, maar ook door de lage prijs van een ander belangrijke component: palmpitschilfers.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden