Bel Leerdammer

Inside Melk

Bel Leerdammer klimt in melkprijsvergelijking

5 September 2019 - Wouter Baan

In de vernieuwde melkprijsvergelijking van Boerenbusiness heeft Bel Leerdammer terrein gewonnen. De vernieuwde melkprijsvergelijking is bedrijfsspecifiek te maken door de vet- eiwitgehaltes en jaarleveranties naar uw eigen situatie aan te passen. Daarnaast is A-ware aan het overzicht toegevoegd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Sinds mei komt de vet- en eiwitprijs van Bel Leerdammer respectievelijk uit op €6,60 en €3,15 per kilo. Bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en standaard Nederlandse gehaltes noteert de kale melkprijs €37,54 per 100 kilo. Hierbij is de kwantumtoeslag en kwaliteitstoeslag (€0,50) inbegrepen.

Maximale melkprijs
In de nieuwe melkprijsvergelijking is, naast de bestaande kale melkprijs, ook de maximaal te behalen melkprijs opgenomen. Op die manier wordt meer duidelijkheid gegeven over premies die gelieerd zijn aan diverse melkstromen. Daarnaast is A-ware aan het overzicht toegevoegd. In deze vergelijking gaat Bel Leerdammer sinds augustus aan kop, nu Cono de melkprijs afgelopen maand met €0,99 per 100 kilo heeft verlaagd.

Bovenop de kale melkprijs zijn bij Bel Leerdammer premies te verdienen voor VLOG (€1), weidegang (€2) en voor duurzaamheid (€0,60). Die laatste premie wordt overigens niet bij het maandelijkse melkgeld uitbetaald, maar in maart volgend jaar.

Klik hier om de vernieuwde melkprijsvergelijking in te zien. Deze tool is bedrijfsspecifiek te maken door vet- eiwitgehaltes en jaarleverantie naar uw eigen situatie aan te passen. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden