Vreugdenhil Dairy Food

Inside Melk

Melkprijs Vreugdenhil voor vijfde maand op rij stabiel

11 September 2019 - Wouter Baan

Vreugdenhil Dairy Foods houdt de melkprijs in augustus voor de vijfde maand op rij stabiel. Dit ligt in lijn met de stabiele zuivelmarkt van de afgelopen weken. Hoe scoort de melkpoederproducent in de melkprijsvergelijking?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkpoederproducten, met de hoofdvestiging in het Gelderse Nijkerk, handhaaft de vet- en eiwitprijs over augustus op respectievelijk €5,70 en €3,10 per kilo. Bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo melk en standaard Nederlandse gehaltes blijft de kale melkprijs stabiel op €32,26 per 100 kilo.

Wintertoeslag komt eraan 
Bovenop de kale melkprijs kunnen nog premies worden verdiend voor weidegang (€1,50) en duurzaamheid (€0,60). Zodoende kan de maximale uitbetalingsprijs in de praktijk oplopen naar €34,36 per 100 kilo. Daarmee staat Vreugdenhil onderaan de melkprijsvergelijking van Boerenbusiness. Vanaf september betaalt de zuivelaar echter een wintertoeslag uit van €3,90 per 100 kilo, waarmee een stijging in het verschiet ligt.

Volgens Vreugdenhil is deze stabiele melkprijs een afspiegeling van de vlakke zuivelmarkt. De magere melkpoederprijs van ZuivelNL beweegt bijvoorbeeld al weken vrij stabiel in bandbreedte tussen €200 en €220 per 100 kilo.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden