Shutterstock

Inside Melk

Dieptepunt in melkaanvoer Nieuw-Zeeland is voorbij

24 September 2019 - Kimberly Bakker

De melkveehouders in Nieuw-Zeeland zijn het seizoensmatige dieptepunt van de melkaanvoer weer gepasseerd. Hoewel de cijfers deze maand weer een forse toename laten zien, zijn de verschillen met afgelopen jaren minimaal.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkproductie in Nieuw-Zeeland komt over de maand augustus uit op 1,394 miljoen ton melk, wat betekent dat de melkveehouders van het land de seizoensmatige dip weer achter zich gelaten hebben. In de maand juli kwam de melkaanvoer namelijk nog uit 274.000 ton melk, wat ruim 450% lager is dan deze maand.

Minimale verschillen
Het bovenstaande percentage lijkt extreem, maar dat is het niet. Wanneer we kijken naar de melkaanvoercijfers van voorgaande jaren, dan lopen de lijnen bijna exact gelijk aan elkaar. In 2018 steeg de melkproductie tussen juli en augustus namelijk ook met ruim 400%: van 262.000 ton naar 1,383 miljoen ton. De maanden juni en juli zijn tevens de 2 maanden waarin de melkproductie zich op het laagste punt bevindt.

Daarbij wordt ook de lijn van het 5-jarig gemiddelde nauwgezet gevolgd, want die bedraagt voor de maand augustus 1,363 miljoen ton. Als we een voorzichtige blik in de toekomst werpen, dan is de verwachting dat de melkproductie over de komende maanden verder zal gaan toenemen tot het seizoensmatige hoogtepunt in oktober bereikt wordt. Die kwam vorig jaar uit op 3,299 miljoen ton melk.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden