Shutterstock

Inside Melk

Roommarkt trekt spotprijs melk omlaag

26 September 2019 - Wouter Baan

De prijzen van vloeibare zuivel zijn allemaal gedaald. Vooral de roomprijs maakt een duikvlucht en daardoor staat ook de spotprijs van rauwe melk onder druk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De verwachte prijscorrectie van de overspannen roomprijs zet deze week door. De DCA-roomnotering daalt met €350 naar €4.300 per ton. Naarmate de week vorderde, nam de interesse in room weer toe. Daardoor vormt de markt een bodem. Toch zijn diverse marktpartijen er niet zeker van dat de roomprijzen standhouden. Want ondanks dat de ZuivelNL-notering van boter deze week een plus schreef, staat het melkvet onder druk. 

Ook de prijs van magere melkconcentraat is wat gedaald, ondanks dat de notering voor magere melkpoeder in de lift zit. De prijs daalt met €100 tot €2.050 per ton. De beschikbaarheid van product in landen als Frankrijk en Duitsland is hier de oorzaak van. Met die correctie wordt het verschil met de prijs van magere melkpoeder wat opgerekt, al rekenen ook deze concentraatprijzen niet om het rendabel te drogen tot melkpoeder.

Spotprijs melk omlaag
De neerwaartse beweging van room en concentraat zet tevens wat druk op de spotprijzen van rauwe melk. De DCA-notering Nederland (bij 4,4% vet) daalt met €1 tot €37 per 100 kilo. Ook in Duitsland zijn de prijzen omlaag gekomen. Met de verlaging wordt het verschil met de uitbetalingsprijzen naar melkveehouders wat kleiner.  

Bekijk hier de laatste noteringen

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden