Shutterstock

Inside Melk

DOC Kaas houdt melkprijs wederom stabiel

30 September 2019 - Kimberly Bakker

DOC Kaas laat de melkprijs voor de maand oktober wederom stabiel. Daarmee zet het kaasbedrijf voor de vijfde maand op rij een zijwaartse mutatie neer.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

DOC Kaas, dat een onderdeel is van zuivelcoöperatie DMK, laat de vet- en eiwitprijs voor oktober stabiel op €4,136 per kilo. Bij de jaarleverantie van 800.000 kilo melk resulteert dit in een melkprijs van €31,45. Daarbovenop kunnen nog wel nog premies worden verdiend voor weidegang (€1,75) en VLOG (€1), wat maakt dat de bedrijfsspecifieke uitbetalingsprijs hoger kan uitpakken.

Melkprijsvergelijking
Bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk (4,41% vet en 3,47% eiwit), de hoogste kwantumtoeslag en alle premies communiceert DOC Kaas zelf een melkprijs van €35,05. Uit de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness blijkt verder dat de melkprijs van de kaasmaker inmiddels op het niveau van het 5-jarig gemiddelde staat.

Ook FrieslandCampina en Arla maken hun melkprijzen voorafgaand aan de nieuwe maand bekend. Waar de melkprijs van FrieslandCampina een stapje omlaag doet naar €33,95, zet de melkprijs van Arla juist een stapje omhoog naar €32,76.

Zelf de melkprijzen van de verwerkers berekenen op basis van de vet- en eiwitgehaltes en jaarleverantie van je bedrijf? Klik hier om naar de Melkprijsvergelijker te gaan.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden