Shutterstock

Inside Melk

Duitse melkproductie weer voor op vorig jaar

11 Oktober 2019 - Kimberly Bakker

De melkveehouders in Duitsland produceren al bijna het hele jaar minder melk dan voorgaande jaren, maar daar is over de maand augustus verandering in gekomen. De melkaanvoer in Duitsland komt namelijk nipt hoger uit, zo blijkt uit de nieuwe cijfers van de Europese Commissie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In augustus hebben melkveehouders in Duitsland 2,721 miljoen ton melk geproduceerd, wat 0,6% meer is dan vorig jaar. In augustus 2018 bedroeg de melkaanvoer 2,705 miljoen ton. Daarbij ligt de melkaanvoer eveneens net iets boven het 5-jarig gemiddelde: 2,701 miljoen ton. Deze cijfers zijn enigszins opvallend, gezien de productie al sinds april onder het niveau van vorig jaar noteert. De traditionele piek is mei lag zelfs onder het 5-jarig gemiddelde.

Daling minder fors
Doorgaans laat de melkproductie van Duitsland tussen juli en september een stevige daling zien. Ook dit jaar is dat het geval, al is deze daling wel iets gematigder dan vorig jaar het geval was. In de periode tussen juli en augustus daalde de melkproductie met circa 2,1%: van 2,780 miljoen ton naar 2,721 miljoen ton. Vorig bedroeg de daling in deze periode van het jaar bijna 3,9%.

Of het feit dat de melkveehouders in Duitsland weer meer melk hebben geproduceerd dan vorig jaar invloed gaat hebben op de totale Europese melkaanvoer, moet overigens nog blijken. Dat het een grote rol speelt, is overigens wel zeker. Dit omdat Duitsland de grootste producent in de Europese Unie is.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden