Agrifoto

Inside Voer

Wisselende kwaliteit leidt tot hogere prijs snijmaïs

15 Oktober 2019 - Kimberly Bakker

Hoewel het relatief rustig is op de voermarkt, laat de prijs van snijmaïs toch een verhoging zien. Dit komt met name door het beperkte aanbod van (zeer) goede kwaliteit. Ook de prijs van weidehooi gaat iets omhoog.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van snijmaïs is deze week iets gestegen. Dit komt met name door het feit dat er minder product van goede/uitstekende kwaliteit lijkt te zijn dan eerder werd gedacht. De prijs stijgt daardoor met €2,50 tot €57,50 per ton franco boerderij. Of deze prijs stand kan houden, is echter afwachten. Dit omdat de handel in snijmaïs inmiddels voor ongeveer 75% afgerond is.

Weidehooi iets duurder
Ook de prijs voor weidehooi stijgt deze week iets. Door het beperkte aanbod van goede kwaliteit gaat de prijs met €5 omhoog tot €160 per ton franco boerderij. Daarmee staat de prijs inmiddels op het niveau van het 5-jarig gemiddelde, maar noteert deze nog wel altijd ruimschoots onder het niveau van vorig jaar (€200 per ton franco boerderij). De prijs van stro (zowel tarwe- als gerstestro) blijft deze week wederom staan op €105 per ton franco boerderij.

De prijs van bierbostel laat deze week een stabiele lijn zien, want de prijs blijft staan op €2,50 per procent droge stof. Volgens de handelaren haakt de boer af als de prijs nog verder stijgt, al is de tendens wel opwaarts. Er is namelijk meer vraag en ook de wachttijd neemt langzaamaan toe. De prijs van kuilgras staat ook deze week op €50 per ton franco boerderij en Engels raaigras noteert €110 per ton franco boerderij.

Weinig verandering verwacht
Aangezien de handel in ruwvoer al weken relatief rustig is en de meeste prijzen stabiel blijven, is de verwachting van fouragehandelaren dat er in de komende maanden niet veel verandering zal zijn. De prijs kan volgens hen nog met maximaal €5 tot €10 per ton stijgen, al is dit wel afhankelijk van het feit of we een strenge winter krijgen of niet. Dat dit seizoen veel minder spectaculair was dan in voorgaande jaren, is in ieder geval duidelijk.

Alle prijzen en mutaties zijn hier te vinden.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden