Shutterstock

Inside Melk

Melkaanvoer Italië duikt onder niveau van 2018

16 Oktober 2019 - Kimberly Bakker

Melkveehouders in Italië hebben in augustus net iets minder melk geproduceerd dan vorig jaar. Dat is enigszins opvallend, omdat de melkaanvoer in de voorgaande maanden nog boven dat niveau lag. In Frankrijk is daarentegen juist iets meer melk geproduceerd, zo blijkt uit de nieuwe cijfers van de Europese Commissie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Italiaanse melkveehouders hebben over de maand augustus 932.610 ton melk geproduceerd, wat ongeveer 1% minder is dan vorig jaar. In dat jaar kwam de melkproductie in deze maand namelijk uit op 940.750 ton melk. Het is voor het eerst sinds april dat de melkaanvoer in Italië weer onder het niveau van vorig jaar is gedoken.

Daarentegen ligt de Italiaanse melkproductie nog wel ruimschoots boven het 5-jarig gemiddelde. Dit gemiddelde bedraagt 900.050 ton, wat inhoudt dat de melkproductie dit jaar circa 3,6% hoger is. Wanneer we kijken naar de seizoensmatige trend, dan is de verwachting dat de melkaanvoer ook komende maand omlaag zal gaan. Daarna wordt weer een lichte stijging voorzien.

Frankrijk produceert meer
In Frankrijk is een tegenovergestelde trend zichtbaar. Melkveehouders uit Frankrijk produceren namelijk al het hele jaar juist onder het niveau van vorig jaar, maar hebben de productie in augustus opgeschroefd. In deze maand is namelijk 1,925 miljoen ton melk geproduceerd, terwijl dat vorig jaar in dezelfde periode 1,910 miljoen ton was. Het betreft een verschil van ongeveer 0,8%.

Wanneer we kijken naar het 5-jarig gemiddelde, dan is nog wel een kleine achterstand zichtbaar. Het 5-jarig gemiddelde voor de maand augustus komt namelijk circa 0,07% hoger uit: 1,926 miljoen ton melk versus 1,925 miljoen ton melk.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden