pixinoo / Shutterstock.com

Inside Melk

Melkprijzen houden stabiele lijn vast

20 Oktober 2019 - Wouter Baan

De melkprijzen houden de stabiele lijn ook in oktober vast, al hebben onder andere A-ware en FrieslandCampina wel kleine mutaties doorgevoerd. Wat verder opvalt is dat de prijzen van spotmelk boven de uitbetalingsprijzen bewegen

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkprijzen laten al het hele jaar een vrij constante lijn zien. De kale melkprijzen bewegen grofweg tussen €32 en €35 per 100 kilo. Deze lopen inclusief alle bonussen op tot maximaal €38 per 100 kilo. 

FrieslandCampina en A-ware
Opvallend is dat het verschil tussen A-ware en FrieslandCampina kleiner is geworden. De afgelopen maanden heeft A-ware ruim €0,50 verhoogd, terwijl FrieslandCampina over september ruim €0,25 heeft verlaagd. Het verschil tussen de kale melkprijs van de verwerkers is daardoor minder dan €2 geworden, maar desalniettemin nog steeds aanzienlijk. 

Dankzij de oplopende poeder- en kaasprijzen is de bodem onder de melkprijs steviger geworden, maar substantiële verhogingen liggen niet binnen handbereik. Daarvoor is de boterprijs is de achterliggende maand te hard gedaald. 

Spotmelk boven uitbetalingsprijzen
De prijzen van spotmelk bewegen sinds augustus boven de €35 per 100 kilo en houden dus makkelijk boven de uitbetalingsprijzen stand. Volgens de handelaren zijn de verhandelde volumes op de spotmarkt relatief dun en is van overschotten geen sprake.

Daarbij moet wel in het achterhoofd rekening worden gehouden dat de melkproductie onderweg is naar het seizoensmatige dal in september.

Dit artikel is een onderdeel van het deze week verschenen Trendrapport Melk & Voer Pro, waarin ook aandacht is voor de voermarkt, rentemarkt en mestmarkt. Klik hier om het Trendrapport terug te lezen. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden