Shutterstock

Inside Voer

Handel in ruwvoer gaat zijn gangetje

12 November 2019 - Kimberly Bakker

Fouragehandelaren zijn het erover eens: de handel in ruwvoer gaat zijn gangetje. Dat betekent ook dat er dit jaar geen grote prijsmutaties meer worden verwacht. Deze week gaan alleen bierbostel en weidehooi van hun plaats.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De voermarkt houdt de koers van afgelopen week vast. Dat maakt dat er weinig prijsmutaties zijn. Zo blijft de prijs voor stro deze week stabiel op €105 per ton franco boerderij, al kan de prijs hier en daar wel iets hoger of lager zijn vanwege transportafstand. Ook de prijs van Engels raaigras blijft staan en noteert deze week €110 per ton franco boerderij.

Daarentegen is de prijs van bierbostel deze week gedaald naar €2,55 per procent droge stof. Dit komt niet zozeer doordat er meer aanbod is, maar vooral door het feit dat niet elke koper bereid is €2,60 per procent droge stof te betalen. Daarnaast zijn aardappelsnippers zijn schaars, waardoor deze prijs eveneens op een hoog niveau noteert. Voor de goede kwaliteit ben je al gauw €45 tot €50 per ton franco boerderij kwijt.

Weidehooi weer iets omlaag
Hoewel de prijs van weidehooi vorig week een stapje omhoog deed, zakt deze nu in dezelfde orde van grootte naar het 'oude niveau'. De prijs van weidehooi komt deze week uit op €160 per ton franco boerderij. Volgens verschillende handelaren was niet elke koper bereid een hogere prijs te betalen. De prijs van snijmaïs blijft deze week overigens wel staan op €65 per ton franco boerderij. Ook op deze markt speelt de kwaliteit een grote rol.

Ook de prijzen voor rietzwenk, roodzwenk en veldbeemd blijven stabiel. Daarmee komen de prijzen uit op respectievelijk €130, €150 en €135 per ton franco boerderij. Ook op deze markt worden de komende weken weinig veranderingen verwacht.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden