Shutterstock

Nieuws Dean Foods

Grootste melkfabriek in VS vraagt faillissement aan

12 November 2019

Dean Foods, de grootste melkverwerker in de Verenigde Staten heeft dinsdag 12 november het faillissement aangevraagd. Het bedrijf verkeert al jaren in de financiële problemen.  

Vooral de afgelopen maanden ging het slecht. De omzet daalde met 7%, terwijl de winst circa 14% inleverde. Dean Foods werd geconfronteerd met groeiende schulden en kon zodoende de pensioenen van de werknemers niet meer financieren. De aandelen gingen in de achterliggende maanden met maar liefst 80% onderuit. 

De zuivelproducent heeft last van de slinkende zuivelconsumptie van de Verenigde Staten. Daarbij komt ook dat de Amerikaanse supermarktgigant Walmart vorig jaar Dean Foods heeft laten vallen als leverancier. Dit was uiteraard een grote aderlating.

Dairy Farmers of America toont interesse
Als onderdeel van het faillissement heeft Dean Foods $850 miljoen losgepeuterd bij de bestaande financiers. Onder meer Rabobank is een van de geldverstrekkers. Met het faillissement dat is aangevraagd, kan de noodlijdende melkverwerker voorlopig blijven draaien.

Ondertussen gaat Dean Foods op zoek naar een koper. Het bedrijf heeft laten weten dat er contacten zijn met de zuivelcoöperatie Dairy Farmers of America voor een eventuele overname.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.

Meer over

Dean Foods
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief