Shutterstock

Inside Melk

Amerikanen schroeven melkproductie fors op

20 November 2019 - Kimberly Bakker

Melkveehouders in de Verenigde Staten hebben de productie in de maand oktober fors opgeschroefd, zo laten de nieuwste cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) zien. Ook de melkproductie per koe is deze maand wederom hoger dan vorig jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkveehouders in de 24 belangrijkste melkproducerende staten van de Verenigde Staten hebben in de maand oktober 7,84 miljoen ton melk geproduceerd. Dat is circa 1,7% meer dan in dezelfde maand vorig jaar. In oktober 2018 kwam de melkproductie uit op 7,7 miljoen ton. Ten opzichte van vorige maand is eveneens een stijging zichtbaar (+3%). In vergelijking tot het 5-jarig gemiddelde (7,58 miljoen ton) is een plus behaald van zo'n 3,4%. Ook ten opzichte van voorgaande jaren produceren de Amerikaanse melkveehouders dit jaar flink meer.

Meer melk per koe
Het Amerikaanse landbouwministerie heeft tevens nieuwe cijfers over de melkveestapel gepubliceerd. Volgens deze cijfers komt de melkveestapel over oktober 2019 uit op 8,81 miljoen koeien, wat 1.000 stuks minder zijn dan vorig jaar in dezelfde maand. Opvallend is dat dit er wel circa 5.000 meer zijn dan in september. Daarentegen is de melkproductie per koe in de Verenigde Staten wel hoger dan in 2018: in de maand oktober leverde 1 koe 890 kilo melk op, wat circa 14 kilo meer is dan vorig jaar in dezelfde maand.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden