Shutterstock

Inside Voer

Prijzen rundveebrok na lange tijd weer stabiel

28 November 2019 - Kimberly Bakker

De prijzen van de verschillende soorten rundveebrok zijn over de maand november voor het eerste in lange tijd weer blijven staan, zo tonen de nieuwste cijfers van Wageningen Economic Research aan. Wat verwacht de Mengvoerprijsindicator van Boerenbusiness voor de komende periode?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van snijmaïskernbrok is in november met €0,15 gedaald tot €32,25 per 100 kilo, waarmee het product als enige een daling wegzet. Dat is fors lager dan vorig jaar, want toen noteerde dit product in november €33,85. De prijs van vleesstierenbrok blijft staan op €24,35 per 100 kilo en noteert circa €1,50 lager dan vorig jaar. Ook de notering voor rose kalverbrok blijft staan en noteert voor de tweede week op rij €26,30. Dit is eveneens €1,50 lager dan vorig jaar.

Voor standaardbrok A komt de prijs over november uit op €23,05 per 100 kilo. Dit is €1 minder dan vorig jaar, maar circa €1,50 meer dan het 5-jarig gemiddelde. Het jaar 2018 was dan ook uitzonderlijk, qua prijsniveau. De prijs van eiwitrijke brok B blijft staan op €25,35 per 100 kilo, wat ongeveer €1 hoger is dan het 5-jarig gemiddelde. Ook hier geldt dat de prijs in 2018 fors hoger was, namelijk €26,80 per 100 kilo.

Duurdere grondstoffen
Dat de neerwaartse trend even doorbroken is, komt onder meer doordat het merendeel van de brok op dit moment samengesteld wordt op basis van palmpitschilfers en sojahullen. Aangezien er een beperkt aanbod is van die 2 grondstoffen is de prijs in de afgelopen weken iets opgelopen. De productiekosten nemen daardoor toe. Daarentegen verwacht de Mengvoerprijsindicator van Boerenbusiness wel dat de daling op relatief korte termijn weer ingezet wordt.

Alle prijzen en mutaties zien? Bekijk dan de databank.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden