Shutterstock

Inside Melk

Ieren en Belgen houden melkprijs gelijk

28 November 2019 - Wouter Baan

De Belgische zuivelcoöperatie Milcobel heeft de leden gemeld dat de melkprijs in oktober gelijk blijft. Ook Ierse verwerkers handhaven de uitbetalingsprijzen, ondanks de druk vanuit de melkveehouders.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Milcobel communiceert een melkprijs van €32,97 per 100 liter naar haar leden. Het gaat om een gestandaardiseerde levering, en 4,2% vet en 3,5% eiwit. Na de verhoging van september ziet Milcobel nog geen ruimte voor verdere prijsstijgingen, terwijl sommige Nederlandse verwerkers die wel hebben doorgevoerd.

Demonstratie bij Kerry Group
Ook het gros van de Ierse melkverwerkers hield de melkprijs in oktober gelijk. Kerry Group, Dairy Gold en Glanbia betalen een melkprijs die nipt onder €30 per 100 liter noteert, inclusief btw. Inclusief bonussen kan de uitbetalingsprijs wel wat oplopen, maar dat neemt niet weg dat de Ierse melkers ontevreden zijn met de huidige niveaus.

Kort geleden werd bijvoorbeeld voor het hoofdkantoor van Kerry Group gedemonstreerd voor een hogere melkprijs. Lakeland Dairies verhoogde de melkprijs in oktober wel nipt, met €0,30 tot €30,31 per liter.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden