Royal A-ware

Inside Melk

Eindejaarsbonus voor melkveehouders A-ware

2 December 2019 - Wouter Baan

Melkveehouders die aan A-ware leveren, krijgen in december een 'eindejaarsbonus'. Daarnaast wordt ook de melkprijs voorzien van een plusje.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kaasmaker heeft de melkveehouders laten weten dat zij in de maand december eenmalig €1 bovenop de melkprijs krijgen. De aanleiding voor dit extraatje wordt niet gegeven. Mogelijk is het een goedmakertje op de relatief lage kale melkprijs die A-ware de afgelopen maanden uitkeerde. Daar was bij sommige leveranciers ook wat onvrede over.

Naast de bonus, stijgt de vetprijs deze maand met €0,057 naar €3,859 per kilo. De eiwitprijs blijft staan op €4,632 per kilo. Bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo stijgt de kale melkprijs met €0,25 tot €32,92 per 100 kilo. A-ware staat daarmee in de melkprijsvergelijker nipt boven DOC Kaas, die de melkprijs voor december eveneens verhoogde. Inclusief bonussen en premies kan de gangbare melkprijs oplopen tot maximaal €37,67 per 100 kilo. Die prijs is voor de circa 300 melkveehouders die leveren binnen het Albert Heijn-concept.

Kleine stapjes
Dexr verhoging van A-ware is ondertussen de vierde op rij en houdt ongetwijfeld verband met de aantrekkende kaasprijzen in die periode. De zuivelproducent kiest ervoor om de melkprijs van maand tot maand met kleine stapjes te verhogen. Sinds augustus is de melkprijs per saldo met €1,20 gestegen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden