Shutterstock

Inside Voer

Voermarkt blijft weinig spannend

10 December 2019 - Kimberly Bakker

Het is ook deze week weer rustig op de voermarkt, zo melden verschillende fouragehandelaren. Doordat er op het moment relatief weinig gehandeld wordt, bewegen de prijzen opnieuw zijwaarts.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er werd vorige week gesproken over iets meer vraag naar stro, maar daar is deze week niet veel van terug te zien. Als er al meer vraag is, dan is dit zo minimaal dat het geen effect heeft op de prijzen. Die blijven namelijk staan op €100 per ton franco boerderij (zowel voor gerste- als tarwestro). Voor product dat kort gesneden is, wordt hier en daar ongeveer €10 extra betaald.

Ook voor wat betreft snijmaïs is de markt stabiel. De prijs noteert daarom ook deze week €70 per ton franco boerderij, al is dat nog altijd fors boven afgelopen jaar. In 2018 lag de prijs in week 50 namelijk op €65 per ton. Is de kwaliteit minder, dan zakt deze prijs al gauw richting de €60 per ton of lager. 

Bierbostel op gelijk niveau
De prijs van bierbostel staat op dit moment op een hoog niveau, al is dat volgens de handelaren niet verrassend in deze periode van het jaar (met veel feestdagen). Deze prijs noteert voor de derde week €2,70 per procent droge stof. Het is volgens fouragehandelaren het enige product dat op dit moment goed afgezet kan worden, wegens het krappe aanbod. Daarnaast wordt niet verwacht dat hier in de laatste weken van het jaar verandering in komt. De markt voor kuilgras is rustig, waardoor de prijs blijft staan op €50 per ton franco boerderij.

Ook de handel in weidehooi ligt momenteel redelijk stil. Dit maakt dat de prijs deze week opnieuw €170 per ton franco boerderij noteert. Er worden ook daar geen schokkende prijsmutaties verwacht richting het einde van het jaar. De prijs voor Engels raaigras blijft deze week stabiel op €110 per ton franco boerderij. Daarbij is volgens de insiders sprake van weinig handel.

Geen handel
In roodzwenk, rietzwenk en veldbeemd is nog altijd erg weinig handel. Dit maakt dat de prijzen voor die producten ook deze week stabiel blijven op respectievelijk €150, €130 en €135 per ton franco boerderij. De handelaren verwachten niet dat hier op korte termijn nog veel verandering in gaat komen.

Meer voerprijzen zien? Bekijk de databank.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden