Shutterstock

Inside Melk

Denemarken heeft hoogste productie per koe

13 December 2019 - Kimberly Bakker

De hoogste melkproductie per koe was over 2018 te vinden in Denemarken, zo blijkt uit nieuwe cijfers van ZuivelNL en IFCN. Een gemiddelde melkveehouderij in Nederland kan overigens ook goed meekomen, want ons land deelt de derde plek met Frankrijk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De gemiddelde melkproductie per koe bedroeg over 2018 in Denemarken 10.900 kilo. Het land zet daarmee de hoogste melkproductie neer van alle belangrijke zuivellanden. Op de tweede plaats staan de Verenigde Staten, met een gemiddelde productie per koe van 10.700 kilo. In dat land speelt met name de staat Californië een grote rol in de cijfers. De derde plaats wordt gedeeld door Frankrijk en Nederland, met een productie van 9.200 kilo per koe.

De melkproductie in Denemarken, Nederland en Frankrijk is vrij hoog als alleen gekeken wordt naar de melkproductie in de Europese Unie. Als we namelijk kijken naar de rest van Europa, dan gaan de cijfers hard omlaag. De gemiddelde productie per koe komt op een gemiddeld melkveebedrijf in Duitsland namelijk uit op 8.000 kilo. In Ierland en Polen is dit cijfer het laagst: op iets minder dan 6.000 kilo per koe.

Lagere productie buiten Europa
De melkproductie per koe ligt in de belangrijkste zuivellanden buiten de Europese Unie gemiddeld genomen een stuk lager. In Australië komt dat cijfer namelijk uit op 6.000 kilo per koe, terwijl de gemiddelde productie per koe in Argentinië niet verder komt dan 5.000 kilo. In Nieuw-Zeeland ligt de gemiddelde productie per koe het laagst van alle landen, namelijk op 4.500 kilo.

De gemiddelde melkproductie is het hoogste in Denemarken. Bron: IFCN en ZuivelNL.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden