Shutterstock

Inside Melk

Arla heeft geen haast met verhogen melkprijs

23 December 2019 - Wouter Baan

Arla trapt 2020 af met een stabiele melkprijs. Daar waar andere melkverwerkers in Europa de uitbetalingsprijzen opschroeven, ziet de Scandinavische zuivelcoöperatie hier klaarblijkelijk geen ruimte toe.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Traditiegetrouw maakt Arla als een van de eerste verwerkers in Europa de melkprijs voor de nieuwe maand bekend. Voor januari wordt de eiwitprijs (+0,18 tot €4,52 per kilo) verhoogd, maar daar staat lagere vetprijs (-0,16 tot €3,78 per kilo) tegenover. De melkprijs blijft daarmee nagenoeg stabiel op €32,36 per 100 kilo, bij de standaard Nederlandse gehaltes en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo.

Stabiele koers
Daarmee houdt Arla vast aan de stabiele koers die al meer dan een jaar wordt gevaren. Kijkend naar de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness kan tevens de conclusie worden getrokken dat Arla wat achterblijft in vergelijking met andere verwerkers die in Nederland melk collecteren. Die hebben in de achterliggende maanden de melkprijs wel aanzienlijk verhoogd.

In een verklaring geeft Arla aan dat de prijzen van magere melkpoeder al een tijdje profiteren van een goede vraag, terwijl de vetprijzen redelijk stabiel blijven. Toch ziet Arla er vooralsnog vanaf om een slinger aan de melkprijs te geven. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden