Shutterstock

Inside Voer

Voermarkt ook rondom Kerst stabiel

24 December 2019 - Jorine Cosse

Ook rondom de kerst is er weinig spannends te beleven op de voermarkt, aldus fouragehandelaren. Op de prijzen van bierbostel na is alles stabiel aan voorgaande week. De rust rondom de feestdagen is baart niemand echt zorgen, het is een jaarlijkse tendens.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van bierbostel stijgt deze week met €0,05 tot €2,80 per procent droge stof. Het aanbod is nog steeds beperkt en kan de vraag niet in haar behoefte voorzien. Deze krapte op de markt is een jaarlijks terugkomende situatie. Een probleem dat zich op de lange termijn kan voordoen, is dat de wachttijden om aan product te komen steeds verder opgerekt worden. Dit vanwege de productiestop bij brouwerijen. De levering van een bestelling kan daarom wel een paar weken op zich laten wachten.

Binnen de snijmaïsmarkt gaan wat wilde verhalen rond over snijmais die voor €75 per ton franco boerderij wordt verhandeld, maar daar zijn lang niet alle handelaren het over eens. Enkel maïs met écht goede gehaltes en van hoge kwaliteit weet deze prijs aan te tikken. De gemiddelde prijs ligt, net als vorige week, op de €70 per ton.

Stabiele prijzen
Voor de stromarkt is er weinig veranderd, ditzelfde geldt voor het kuilgras. Stro verkoopt goed, maar de prijzen blijven gelijk op respectievelijk €100 per ton, voor zowel tarwe- als gerstestro. Vooral de vraag naar Spaans fijn gehakseld stro neemt iets en wordt in het rantsoen verwerkt om rust in de pens  te krijgen. Hiervoor wil dan nog wel eens tientje extra afgetikt worden. De prijs van kuilgras blijft ook deze week stabiel op €50 per ton. Er is wel wat meer vraag naar goede kwaliteit kuilgras, maar dit is moeilijk te vinden. Kuilgras van iets mindere kwaliteit is voldoende te krijgen.

De aardappelproducten zijn wel in trek, maar dat is niet terug te zien in de prijs. In Engels raaigras is weinig handel en de prijzen blijven stabiel. Ook de prijzen van roodzwenk, rietzwenk en veldbeem  blijven stabiel aan vorige week.

Kortom: de vraag naar de producten lijkt dus iets toe te nemen, maar de prijzen reageren hier nog niet op. Al met al dus geen spannende week voor de voermarkt. De handelaren geven ook deze week weer aan dat dit waarschijnlijk nog wel even zo blijft.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden