Royal A-ware

Inside Melk

A-ware komt met een 'nieuwe' melkprijs

3 Januari 2020 - Wouter Baan

A-ware heeft bekend gemaakt de melkprijs voor januari gelijk te houden aan die in december. Verder introduceert de kaasmaker een nieuwe melkprijs die ...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Na vier verhogingen op rij houdt A-ware de kale melkprijs voor januari gelijk op: €32,92 per 100 kilo. In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness staat A-ware daarmee vlak boven DOC Kaas en Arla die de melkprijzen deze maand eveneens gelijk hielden. 

De maximale uitbetalingsprijs, die geldt voor de circa 300 bedrijven die deelnemen aan het Albert Heijn-concept, bedraagt €37,67 per 100 kilo. De prijzen zijn berekend op basis van 3,47% eiwit en 4,41% vet. De onderliggende vet- en eiwitprijzen bedragen respectievelijk €3,859 en €4,632 per kilo. 

Gewogen werkelijke melkprijs
A-ware telt 4 gangbare melkstromen. Naast gangbare- en Albert Heijn-melk heeft A-ware ook separate uitbetalingsprijzen voor boerderij- en weidemelk. Om in beeld te brengen wat maandelijks gemiddeld aan melkgeld wordt uitgekeerd, heeft de verwerker vanaf 2020 een gewogen werkelijke melkprijs geïntroduceerd. 

Dit gewogen gemiddelde wordt berekend door prijzen van de verschillende melkstromen, exclusief de biologische melk, te delen door de geleverde kilo’s. Voor januari komt de gewogen werkelijk melkprijs uit op €36,08 per 100 kilo, bij 3,57% eiwit en 4,41% vet. Deze prijs geeft naar eigen zeggen een goede indicatie hoe A-ware in de markt presteert. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden