Shutterstock

Inside Voer

Weinig vraag, maar snijmais blijft duur

7 Januari 2020 - Wouter Baan

De rustige stemming op de voermarkt houdt ook begin 2020 aan. Desalniettemin blijft snijmais vrij prijzig. De prijzen van aardappelstoomschillen gaan wel...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ondanks de tamme vraag blijven de prijzen van snijmais gemakkelijk overeind. Voor goede kwaliteit snijmais betaal je nu minimaal €70 per ton, franco boerderij. Dat is aanzienlijk duurder dan in andere jaren kort na de jaarwisseling. Historisch gezien blijven de prijzen tot aan de zomer vrij stabiel en handelaren zien geen reden waarom dat dit jaar anders zou zijn.

De vraag naar snijmais verschilt sterk per regio. In Friesland (vanwege muizenvraatschade) en in de Achterhoek en Twente (vanwege de droogte in 2019) melden melkveehouders zich als koper. In andere delen zijn de voorraden ruim over het algemeen voldoende. Ook stro, weidehooi en voeraardappelen zijn voldoende beschikbaar.

Bierbostel en stoomschillen
Bierbostel is beperkt beschikbaar met geleverde prijzen per procent droge stof tussen €2,70 (zuiden) tot €2,85 in het noorden. De aardappelstoomschillen zijn door diverse leveranciers in prijs verlaagd tot €2 per procent droge stof. In deze tijd van het jaar worden de aardappelen wat dikker geschild en dat komt de beschikbaarheid ten goede.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden