Royal A-ware

Inside Melk

A-ware laat februari-melkprijs staan

4 Februari 2020 - Wouter Baan

De melkprijs van A-ware in februari blijft voor de tweede maand op rij gelijk. Hoe scoort de kaasmaker in de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness? Check het hier.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De vet- en eiwitprijzen bedragen respectievelijk €3,859 en €4,632 per kilo. Bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo komt de kale melkprijs uit op €32,92 per 100 kilo, bij 4,41% vet en 3,47% eiwit. In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness staat de kaasmaker daarmee nipt boven DOC Kaas en Arla die de melkprijs eveneens vlak hielden. FrieslandCampina zag wel ruimte voor een verhoging.

De maximale uitbetalingsprijs, die geldt voor de circa 300 bedrijven die deelnemen aan het Albert Heijn-concept, bedraagt €37,67 per 100 kilo. De gewogen werkelijke melkprijs (WP), die in januari is geïntroduceerd, bedraagt €36,12 per 100 kilo, bij 3,57% eiwit. Dit is de prijs die de kaasmaker gemiddeld uitkeert binnen de gangbare melkstromen.

Positieve kaasmarkt
Kijkend naar de kaasmarkt dan was een hogere melkprijs bij A-ware niet per se uitgesloten. De kaasprijzen trekken namelijk ook begin 2020 positief de aandacht. De DCA-foliekaasnotering voor Gouda steeg afgelopen week nog met €0,03 tot €3,12 per kilo. De positieve ondertoon op de kaasmarkt is te danken aan de krappe voorraden die er zijn.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden