Bel Leerdammer

Inside Melk

Bel Leerdammer verhoogt Vlog en weidepremie

5 Februari 2020 - Wouter Baan

Bel Leerdammer heeft met de ingang van 2020 een combinatietoeslag geïntroduceerd voor melkveehouders die zowel weidegang als vlog-voer toepassen op hun bedrijf. Tot zover het positieve nieuws. De melkprijs over januari gaat namelijk omlaag.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De circa 500 melkveehouders die dit betreft krijgen een extra toeslag van €0,25 per 100 kilogram melk, bovenop de bestaande toeslag voor Vlog (€1) en weidegang (€2). Daarmee ontstaat een combinatietoeslag van €3,25 per 100 kilo. Dit wordt gedaan om melkveehouders warm te maken om over te stappen op zowel Vlog-voer als weidegang. "Je kunt het zien als een positieve prikkel", aldus Theodoor Bos van Bel Leerdammer. 

Melkprijs over januari omlaag
De kale melkprijs over januari heeft Bel Leerdammer verlaagd, met €1,01 tot €35,45 per 100 kilo. Inclusief bonussen voor weidegang, duurzaamheid en vlog kan de melkprijs oplopen tot maximaal €39,30 per 100 kilo. De prijzen zijn berekend op basis van de standaard Nederlandse gehaltes: 4,41% vet en 3,47% eiwit.

Sinds augustus tot en met december zat de melkprijs van Bel Leerdammer in de lift. Met die reeks verhogingen was de verwerker opgeklommen tot de top van de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness. In januari wordt dus wat gas teruggenomen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden