Agrifoto

Inside Voer

Bierbostelprijs brengt leven in brouwerij

11 Februari 2020 - Jorine Cosse

Ook deze week kabbelt de voermarkt rustig door. De verwachte opschudding laat nog even op zich wachten. De handelaren geven aan dat de handel op zich goed doorloopt, maar nog weinig spannends noteert. De bierbostelprijs brengt net als voorgaande weken wat leven in de brouwerij.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Over de handel in het algemeen zijn de handelaren niet ontevreden. Allen geven ze aan dat het lekker doorloopt, maar dat ze niet overlopen van vraag. Het ligt wel in de lijn der verwachting dat het over een aantal weken aan gaat trekken. Dit is een periodiek verschijnsel, zo richting het voorjaar.

De bierbostelprijs zorgt net als afgelopen week voor de meeste ophef. De prijs noteerde vorige week al lager en dat is ook deze week het geval. Er worden prijzen gehanteerd van €2,50 in het zuiden tot €2,65 (per % droge stof) in het noorden, een daling van €0,10. De prijsdaling is een reactie op het groeiende aanbod. Alle bierbrouwerijen draaien inmiddels weer op volle toeren.

Weinig handel, wel opvallend verschil
Voor veldbeemd, roodzwenk, rietzwenk en Engels raaigras geldt dat er nog altijd weinig aanbod is. Hierdoor is er ook weinig handel. Periodiek gezien blijven deze prijzen nog wel een aantal weken stabiel. Toch noteren de prijzen relatief laag in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Zo noteert Engels raaigras wel €50 lager. Rietzwenk noteert €40 lager en veldbeem en roodzwenk noteren beide €20 lager dan voorgaand jaar.

De voeraardappelen noteren deze week en vorige week hoger dan daarvoor. Dit heeft te maken met zeer weinig aanbod en het geringe aantal handelaren dat in deze periode handelt in aardappelen. De prijs trekt zich op richting de €50 per ton (franco boerderij).

Stro, hooi, maïs en kuil stabiel
Net als vorige week blijven de prijzen van stro, hooi, maïs en kuil stabiel. Afhankelijk van de kwaliteit noteren ze hier en daar een klein prijsverschil. Stro en weidehooi noteren maximaal €10 meer of minder en maïs en kuilgras noteren hier en daar €5 hoger of lager. De prijzen zitten op respectievelijk €100, €160, €70 en €60.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden