Inside Voer

Voerhandel doet nog geen stof opwaaien

18 Februari 2020 - Jorine Cosse

Zo midden februari zijn er op de voermarkt nog altijd geen ontwikkelingen die stof doen opwaaien. Wel geven de handelaren aan dat de handel goed doorloopt, vraag en aanbod zijn in evenwicht. Met de prijzen gebeurt vooralsnog weinig tot niets. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Zo blijven de stroprijzen stabiel op €100 per ton, doordat vraag en aanbod goed in balans zijn. Er is op het moment voldoende stro beschikbaar en daar maken vragers dankbaar gebruik van. Als de vraag wat afneemt, bestaat de kans wel dat de prijzen hierop gaan reageren. Ook weidehooi is voldoende aanwezig met een aansluitende vraag, de prijs noteert deze week ook weer €160 per ton.

Kwaliteitsafhankelijk
De prijzen van kuilgras en snijmais zijn nog altijd afhankelijk van de kwaliteit van de producten. De vraag naar beide voeders is goed en zijn daarom makkelijk af te zetten. De kuilgrasprijs zit op gemiddeld €60 per ton. Ditzelfde geldt voor snijmais, deze prijs noteert ook deze week gemiddeld €70. Historisch gezien is dat hoog. 

Bierbostel
De bierbostelprijzen schommelen deze week weer tussen de €2,50 per procent droge stof in het zuiden en €2,65 in het noorden. Sommige handelaren geven aan dat het in praktijk soms moeilijk is om €2,50 te realiseren. Enkele handelaren noemen zelfs een prijs van €2,40. Om die reden wordt de prijs deze week bijgeschaafd naar €2,55 gemiddeld.

De prijzen van veldbeemd, rietzwenk, roodzwenk, engels raaigras en voeraardappelen blijven gelijk op respectievelijk €135, €130, €150, €110 en €50 per ton.

De genoeme prijzen zijn franco boerderij

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden