Arla

Inside Melk

Arla verhoogt eindelijk de melkprijs

25 Februari 2020 - Wouter Baan

Na een ongekend lange stabiele periode trekt de melkprijs van Arla weer aan. Hierdoor gaat de zuivelcoöperatie in melkprijsvergelijker voorbij DOC Kaas en A-ware. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Op wat valutaschommelingen na bleef de melkprijs bij de Scandinavische zuivelcoöperatie in de achterliggende 14 maanden stabiel. Voor maart kondigt Arla een verhoging af. De vetprijs stijgt met €0,10 tot €3,88 per kilo. De prijs van eiwit stijgt met €0,15 tot €4,67 per kilo. De kale melkprijs voor Nederland plust hierdoor met €0,96 tot €33,15 per 100 kilo. Inclusief bonussen en premies kan de melkprijs oplopen tot €35,77 per 100 kilo. 

Coronavirus
De verhoging komt enigszins als een verrassing. Dit omdat het sentiment, vanwege de uitbraken van het coronavirus in China, in de afgelopen weken negatiever is geworden. FrieslandCampina verlaagde begin deze week zodoende de garantieprijs voor maart. Arla onderkent dat er sprake is van onzekerheid, maar verhoogt toch de melkprijs.

De verhoging kan gezien worden als een gevolg van de opleving op de mageremelkpoedermarkt in de achterliggende maanden. Andere (Nederlandse) verwerkers verhoogden daarop de uitbetalingsprijzen, maar Arla liet dat tot aankomende maand nog na.

Verschuiving in melkprijsvergelijker
In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness stond Arla sinds december op de laatste plek. Dankzij de verhoging in maart noteert de Scandinavische zuivelcoöperatie weer boven DOC Kaas en A-ware, al hebben die bedrijven de melkprijs over maart nog niet kenbaar gemaakt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden