Shutterstock

Inside Voer

Blijft de prijs van rundveebrok aantrekken?

29 Februari 2020 - Jorine Cosse

De maandelijkse update van de mengvoerprijzen staat in het teken van stijgende lijnen. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers die Wageningen Economic Research (WUR) gepubliceerd heeft. Alle soorten rundveebrok noteren een hogere prijs als de vorige maand. Wat is de prognose voor de aankomende maande?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijsstijgingen zijn ondertussen al een aantal maanden aan de gang. De snijmaiskernbrok stijgt met €0,40 tot €32,60 per 100 kilo. Hierdoor klimt de prijs duidelijk naar een hoger niveau. De hoogste prijs in de recente geschiedenis dateert uit november 2018, toen noteerde de prijs €33,85.

Ook de andere prijzen noteren forse prijsstijgingen. Zo stijgt de prijs van eiwitrijke brok (B) met €0,35 tot €25,90. De prijs van vleesstierenbrok plust met €0,30 tot €24,95. De rosé kalverbrok en standaardbrok A noteren beide een mutatie van +€0,25 tot respectievelijk €26,90 en €23,55.

Hogere grondstofprijzen
De hogere voerprijzen zijn een reactie op de prijsstijging van de belangrijkste voergrondstoffen in de achterliggende maanden. De prijzen van (voer)tarwe en gerst zitten al een aantal maanden in de lift. Ondertussen is de prijsopleving op de voergrondstoffenmarkt passé. De mengvoerprijsindicator voorziet dat de prijs van A-brok in de komende maande relatief stabiel blijft en daarmee wordt de stijgende trend waarschijnlijk doorbroken. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden