Shutterstock

Inside Melk

Melkprijs Bel Leerdammer al een jaar lang in de top-3

5 Maart 2020 - Wouter Baan

Bel Leerdammer houdt de melkprijs over februari gelijk, nadat de melkprijs in de eerste maand van 2020 wel moest inleveren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kale melkprijs over februari blijft gelijk op €35,45 per 100 kilo. Inclusief bonussen voor weidegang, duurzaamheid en vlog kan de melkprijs oplopen tot maximaal €39,30 per 100 kilo. De prijzen zijn berekend op basis van de standaard Nederlandse gehaltes: 4,41% vet en 3,47% eiwit.

De vet- en eiwitprijzen noteren respectievelijk €3,10 en €7,10 per kilo. Gezien de onzekerheid om de zuivelmarkt, vanwege het coronavirus, lag een verhoging van de melkrpijs niet direct voor de hand. 

Hoge ogen in melkprijsvergelijker
In het verleden werd Bel Leerdammer vaak bekritiseerd om de relatief lage melkprijs. Ruim een jaar geleden was dit mede de aanleiding voor het oprichten van de Leveranciers Vereniging Leerdammer Collectief (LVLC). De 'druk' die deze groep uitoefent, lijkt zijn vruchten af te werpen. In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness gooit de kaasmaker namelijk al een tijdje hoge ogen.

In de achterliggende 12 maanden stond Bel Leerdammer namelijk telkens in de top-3. De gemiddelde kale melkprijs over die periode bedraagt: €34,76 per 100 kilo. In de achterliggende wintermaanden stond enkel Vreugdenhil hoger in de melkprijsvergelijker, maar die melkprijs pakt tussen november en februari altijd hoger uit vanwege de seizoenspremie. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox