Vreugdenhil Dairy Food

Inside Melk

Melkprijs Vreugdenhil valt niet ver terug

11 Maart 2020 - Wouter Baan

Vanwege het vervallen van de wintertoeslag gaat de melkprijs over februari omlaag. Desalniettemin blijft Vreugdenhil hoge ogen scoren in melkprijsvergelijker.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Als een van de weinige zuivelproducenten keert Vreugdenhil nog een premie voor wintermelk (€3,90 per 100 kilo) uit vanaf september tot en met januari. Deze is in februari komen te vervallen, waardoor de kale melkprijs afzakt tot €35,45 per 100 kilo. De vet- en eiwitprijs blijven staan op €3,15 en €6,50 per kilo.

Inclusief bonussen en premies voor weidegang en duurzaamheid kan de melkprijs oplopen tot €37,36 per 100 kilo. De prijzen zijn berekend op een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en de standaard Nederlandse gehaltes (4,41% vet, 3,47% eiwit). 

Melkprijsvergelijker
Wat opvalt is dat Vreugdenhil, ook zonder de seizoentoeslag, hoge ogen gooit in de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness. De poederproducent staat over februari op korte afstand van koploper Bel Leerdammer en net iets boven FrieslandCampina. In andere jaren viel de melkprijs van Vreugdenhil in februari vaak ver terug tot de onderste regionen. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de positieve melkpoedermarkt in de tweede helft van 2019, waar Vreugdenhil uiteraard baat bij heeft.

Ondertussen zit de markt van melkpoeder wel in grote onzekerheid door het coronavirus, waardoor de opwaartse lijn heeft plaatsgemaakt voor prijsdalingen. Wanneer deze trend doorzet, is het waarschijnlijk dat ook de melkprijzen hierdoor worden afgewaardeerd.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden