Shutterstock

Nieuws Melk

Amerikaanse melkaanvoer blijft verder plussen

24 Maart 2020 - Chanti Oussoren

De melkaanvoer in de Verenigde Staten (VS) lag in februari beduidend hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Er werd 5,3% meer melk gecollecteerd dan in februari 2019. Maar deze stijging heeft voor een deel te maken met het schrikkeljaar.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In totaal bedroeg de Amerikaanse melkaanvoer in februari 7,73 miljoen ton melk. De toename is zeker niet geheel toe te schrijven aan het schrikkeljaar. Ook het aantal melkkoeien is toegenomen en de gemiddelde productie per koe lag hoger, waardoor er meer melk kon worden gecollecteerd. Hiermee wordt de stijgende lijn in de Amerikaanse melkaanvoer doorgezet. 

Belangrijkste staten
Het grootste deel van de melk in februari werd gecollecteerd van de 24 belangrijkste staten van de VS. In deze staten was de totale melkaanvoer  5,6% hoger ten opzichte van vorig jaar. De gemiddelde productie per koe in de 24 staten bedroeg in deze maand gemiddeld 900 kilo, dat is 44,3 kilo hoger dan in februari 2019.

Meer melkkoeien
Over heel de Verenigde Staten waren er in februari 9,37 miljoen melkkoeien, 18.000 stuks hoger dan in februari 2019. Ook in vergelijking tot de voorgaande maand is het aantal melkkoeien toegenomen. In januari waren er 9.000 melkkoeien minder dan in februari 2020.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden