Shutterstock

Inside Melk

Melkprijs Cono zakt weg uit top-3

6 April 2020 - Wouter Baan

Net als andere verwerkers heeft ook Cono Kaasmakers melkprijs over maart verlaagd. IN de melkprijsvergelijker moet de kaasmaker de top-3 positie afstaan aan A-ware.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kale melkprijs gaat met €0,74 tot €33,78 per 100 kilo, berekend bij 4,41% vet en 3,47% eiwit en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. Inclusief bonussen voor weidegang, vlog en ‘Caring Dairy’ kan de melkprijs oplopen tot max €37,53 per 100 kilo.

Met de verlaging volgt de verwerker uit de Beemster het spoor van FrieslandCampina en Bel Leerdammer die de uitbetalingsprijs over maart eveneens naar beneden hebben bijgesteld. Door de coronacrisis staan de zuivelprijzen flink onder druk en dat raakt ook Cono, hoewel de kaasmaker claimt niet extreem gevoelig te zijn voor commodityprijzen. Dit omdat de afzet grotendeels via merkenzuivel wordt gerealiseerd. 

Melkprijsvergelijker 
In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness zakt de maximale melkprijs van Cono over maart uit de top-3, wat een unicum is. De kale melkprijs moet de meerdere erkennen in die van Bel Leerdammer en FrieslandCampina. En mogelijk ook in die van Vreugdenhil, waarvan de melkprijs over maart nog niet is gepubliceerd. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden