Shutterstock

Inside Melk

Melkaanvoer Australië plust, Nieuw-Zeeland niet

9 April 2020 - Chanti Oussoren

De Australische melkaanvoer lag in februari 2020 beduidend hoger dan in 2019. De melkaanvoer van Nieuw-Zeeland ligt in deze maand niet hoger dan vorig jaar. Dit is opvallend gezien het feit dat februari dit jaar een extra dag telde in verband met het schrikkeljaar.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Uit de cijfers van Dairy Australia is gebleken dat de Australische melkaanvoer van februari is gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De melkaanvoer is met 8,1% toegenomen. De Nieuw-Zeelandse melkaanvoer is daarentegen gelijk gebleven in vergelijking met vorig jaar, zo blijkt uit de cijfers van overheidsinstantie DCANZ.

Melkaanvoer Australië
De Australische melkaanvoer is in februari gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De melkaanvoer steeg met maar liefst 8,1% tot 618,4 duizend ton. Het vetpercentage is in dezelfde maand onveranderd gebleven op 4,32%. Het eiwitgehalte is daarentegen wel wat veranderd, deze is gestegen tot 3,41%.

De meeste melk werd geproduceerd in de staat Victoria, daar bedroeg de melkaanvoer ongeveer 371,3 duizend ton. De staat Tasmania is het meest gestegen in de melkaanvoer in vergelijking met vorig jaar, de melkaanvoer is daar met respectievelijk 16,8% toegenomen tot 81 duizend ton. Queensland is de enige staat waar de melkaanvoer is gedaald. In februari 2020 is er 4,9% minder melk geleverd dan in februari 2019. De daling is een nasleep van de drooge en bosbranden in die regio. 

Melkaanvoer Nieuw Zeeland
De melkaanvoer van Nieuw-Zeeland is in de maand februari gelijk gebleven aan vorig jaar. In beide maanden bedroeg de melkaanvoer circa 1,875 miljoen ton, waarbij moet worden opgemerkt dat dit jaar een dag extra was vanwege schrikkeljaar. Vanwege aanhoudende droogte is de productie in Nieuw-Zeeland wat teruggekomen. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden