Shutterstock

Inside Melk

Milcobel haalt ruim 3 euro van melkprijs af

21 April 2020 - Wouter Baan

De Belgische zuivelcoöperatie Milcobel voert over maart een fikse verlaging van de melkprijs. Een afwaardering die ongetwijfeld verband houdt met de coronacrisis.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkprijs over maart daalt met €3,20 tot €32,72 per 100 kilo, op basis van de standaard Nederlandse gehaltes (4,41% vet en 3,47% eiwit) en een jaarleverantie van 1 kilo. Milcobel zelf communiceert een reëel uitbetaalde melkprijs van €30,45 bij een melkgift van 650.000 per jaar. Over februari had Milcobel de melkprijs ook al licht verlaagd.

Forser dan in Nederland en Ierland
De Belgische zuivelcoöperatie schroeft de melkprijs forser terug dan Nederlandse en Ierse verwerkers tot nu toe deden. De Nederlandse 'evenknie' FrieslandCampina verlaagde met €1,50 verspreid over maart en april. Het Ierse Glanbia verlaagde in maart met €2.

Toch is Milcobel niet overdreven negatief, gezien de grondstofwaarde van melk (op basis van magere melkpoeder en boter) in maart €3,40 inleverde, ingegeven door vraaguitval door de coronacrisis. De verwachting is dat Nederlandse verwerkers de komende maanden blijven verlagen. In Ierland wordt rekening gehouden met verlagingen tot wel 20%.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden