Photoagriculture / Shutterstock.com

Business Zuivel

Boter en cheddar omlaag op GDT-veiling

5 Mei 2020 - Wouter Baan

De boterprijs heeft opnieuw averij opgelopen tijdens de Global Dairy Trade die vandaag (5 mei) plaatsvond. Net als cheddar. De melkpoeders zakken niet verder weg, wat gezien kan worden als...

Dit artikel lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De boterprijs levert 5,8% in tot $3,867 per ton. Dit is het laagste niveau sinds december 2018. De forse afwaardering is geen verrassing, omdat de Europese- en Amerikaanse noteringen in de afgelopen weken hard zijn gedaald. Op de wereldmarkt is Nieuw-Zeelandse boter ook nu nog fors duurder. Hetzelfde geldt voor Cheddar die 6,8% inlevert tot $4,115 per ton.

De prijzen van volle- en magere melkpoeder blijven nagenoeg stabiel (+0,1%) op respectievelijk $2.745 en $2.373 per ton. Net als in Europa is de prijsdruk op melkpoeders ook op de GDT naar de achtergrond verdwenen, al is er tegelijkertijd nog weinig zicht op herstel.

Melkprijsprognose omlaag
De Nieuw-Zeelandse ANZ Bank, de belangrijkste agrarische financier in het land, heeft de melkprijsprognose voor het nieuwe seizoen met 70 cent verlaagd tot $5,75 per kilo milk sollid. De bank beroept zich op het slechte sentiment op de wereldzuivelmarkt. De prognose voor het lopende seizoen blijft wel gehandhaafd op $7,15 per kilo milk solid. Ook Fonterra heeft al aangegeven dat de melkprijs onder druk staat. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden