Vreugdenhil Dairy Food

Inside Melk

Vreugdenhil verlaagt melkprijs over april

13 Mei 2020 - Wouter Baan

Vreugdenhil Dairy Foods heeft de melkprijs over april aanzienlijk verlaagd. De prijsval op de melkpoedermarkt komt blijkbaar hard aan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De poederproducent voert een verlaging door van €1,87, waarmee de kale melkprijs uitkomt op €32,70 per 100 kilo. Deze prijs is berekend op basis van een jaarleverantie van 1 miljoen kilo, bij 4,42% vet en 3,57% eiwit.

Inclusief bonussen voor weidegang en duurzaamheid kan de uitbetalingsprijs oplopen tot €34,80. Met de verlaging zakt de uitbetalingsprijs uit de top 3 van de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness. Daarbij moet worden opgemerkt dat dit komt doordat de verwerker een wintertoeslag hanteert, waardoor de uitbetalingsprijs in de wintermaanden hoger uitpakt. Over de afgelopen 12 maanden bekeken, betaalt Vreugdenhil wel een top-3 melkprijs. 

Duikeling melkpoedermarkt
De oorzaak van de daling laat zich gemakkelijk raden. De forse afwaardering van de melkpoederprijzen, als gevolg van de coronacrisis, komt ongetwijfeld hard aan. De Europese Commissie heeft ondertussen de particuliere opslagregeling voor magere melkpoeder en kaas opengesteld, al wordt in de markt getwijfeld over het nut van deze steunmaatregel. 

De European Milk Board (EMB) bijvoorbeeld acht het beter om de melkproductie in Europa te minderen. Ondertussen heeft de magere melkpoedermarkt wel een bodem gevonden, kort boven het interventieniveau van €1.698 per ton. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden