Shutterstock

Inside Melk

Groei melkproductie in Nederland zwakt af

13 Mei 2020 - Chanti Oussoren

De Nederlandse melkproductie blijft voorlopen op het niveau van vorig jaar. De melkaanvoer over april ligt wederom hoger dan vorig jaar...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Over de maand april hebben de Nederlandse melkveehouders in totaal 1.192 miljoen melk geproduceerd. De gemiddelde dagproductie komt uit op 39.746. In vergelijking met het niveau van april vorig jaar komt de productie dit jaar 1,6% hoger uit. Het gemiddelde vetpercentage noteert op 4,43 en ligt hiermee 0,04 procentpunten boven het niveau van vorig jaar.

Melkaanvoer over 2020
Tot dusver ligt de maandelijkse melkaanvoer van 2020 telkens boven het niveau van 2019. Over de afgelopen maanden heeft de Nederlandse melkaanvoer steeds een behoorlijke plus weten te realiseren. Ook vorige maand toonde de melkaanvoer met een toename 3% een aanzienlijke toename, wat niet geheel wenselijk was gezien de coronacrisis. De melkaanvoer over april is in vergelijking met vorig jaar blijven toenemen maar stijgt wel minder hard dan over maart.

De zuivelprijzen hebben het de afgelopen weken ook flink te verduren gekregen als gevolg van de coronacrisis. De afzetmogelijkheden zijn afgenomen en er is daarom sprake van een groter aanbod wat de prijzen niet ten goede heeft gedaan. Een verhoogde melkaanvoer bevorderd de situatie dan ook niet gunstig. Deze week krabbelen de Nederlandse noteringen voorzichtig weer omhoog wat enige houvast biedt. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden