Photoagriculture / Shutterstock.com

Inside Melk

Melkaanvoer Italië daalt, Franse aanvoer is stabiel

19 Mei 2020 - Chanti Oussoren

Over de maand maart ligt de Italiaanse melkaanvoer lager dan vorig jaar, niet verwonderlijk gezien de coronacrisis. De Franse melkaanvoer blijft op een verglijkbaar niveau met vorig jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dat de melkaanvoer niet veel hoger of zelfs lager uitkomt dan vorig jaar, is voor een groot deel te wijten aan de coronacrisis. De afnemende vraag naar zuivelproducten en de afwezigheid van personeel als gevolg van de nieuwe coronabesmettingen, hebben fabrieken in de zuivelsector en elders in de voedingsindustrie verstoord.

Franse melkaanvoer
De Franse melkveehouders hebben over maart 2.222 miljoen ton melk geproduceerd. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar ligt de productie dit jaar 0,6% hoger. De melkaanvoer over maart ligt tevens marginaal hoger dan het 5-jarig gemiddelde van 2.210 miljoen ton.

De Franse melkveehouders hebben gewerkt aan het verminderen van de melkproductie om overschotten te voorkomen. De Franse minister van landbouw, Didier Guillaume, zei hierover: "We hebben gewerkt aan het verminderen van de melkproductie en we vragen de Europese Unie om haar verantwoordelijkheden te nemen."

60

procent

minder kaas verkocht in Frankrijk

Ook heeft de Franse zuivelindustrie een nieuwe campagne “Fromagissons” opgericht die consumenten moet stimuleren om meer kaas te kopen. De verkoop van kaasproducten is sinds de uitbraak van de coronapandemie met 60% afgenomen.

Italiaanse melkaanvoer
Italiaanse melkveehouders hebben minder melk geproduceerd dan vorig jaar. De productie lag dit jaar op 1.061 miljoen ton melk in maart, in vergelijking met vorig jaar is dat een afname van 3,5%. Het niveau in maart dit jaar is vergelijkbaar met het 5-jarig gemiddelde van 1.063 miljoen ton.

De melkaanvoer van Italië lag dit jaar in januari hoger dan vorig jaar. Over de maand februari werd er juist minder melk geproduceerd dan vorig jaar en de dalende trend heeft zich in maart voortgezet.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden