DOC Kaas

Inside Melk

Melkprijs DOC Kaas ruim anderhalve euro omlaag

30 Mei 2020 - Wouter Baan

Na Arla en FrieslandCampina heeft ook DOC Kaas de melkprijs voor juni bekend gemaakt. De positievere zuivelmarkt laat zich nog...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kaasmaker uit Hoogeveen, sinds enkele jaren onderdeel van de Duitse zuivelcoöperatie DMK, verlaagt in juni met €1,60 waarmee de kale melkprijs uitkomt op €30,52 per 100 kilo. Dit is berekend bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo, bij 4,42% en 3,57% eiwit.

Inclusief bonussen voor weidegang en vlog, kan de melkprijs oplopen tot €33,77 per 100 kilo. In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness  behoort DOC Kaas daarmee tot de onderste regionen. 

Zuivelmarkt herstelt weer
In het licht van de positievere zuivelmarkt van de afgelopen weken is de verlaging van de melkprijs een tegenvaller. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat DOC/DMK niet voorop liep met het verlagen toen de prijsval in melkpoeder en kaas eind februari de kop op stak. In maart en april hield de Duitse zuivelcoöperatie de melkprijs nog gelijk, terwijl andere verwerkers toen al wel de prijs lieten zakken. 

Op basis van de actuele waardering van magere melkpoeder en boter ligt de grondstofwaarde van melk kort boven de grens van €30 per 100 kilo. Ook de spotprijzen in Noordwest-Europa bewegen kort boven die grens, waarmee verwacht kan worden dat de uitbetalingsprijzen spoedig een bodem vinden.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden