Shutterstock

Inside Voer

Prijs rundveebrok nog niet op hoogtepunt

1 Juni 2020 - Jorine Cosse

De prijs van de verschillende rundveebrokken blijft ook in mei verder oplopen. Dit tonen de nieuwste cijfers van Wagening Economic Research. Net als vorige maand neemt de prijs van snijmaiskernbrok flink toe, hoe lang blijft dit nog doorgaan?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In mei stijgen de prijzen van snijmaiskernbrok en eiwitrijke brok het meest. Vorige maand steeg de prijs van fors met €1,40 naar €34,40 per 100 kilo. Ook deze week is er sprake van een flinke stijging; met €0,50 naar €34,90. Hiermee overstijgt de prijs het record van vorige maand, niet eerder was de brok zo duur.

De eiwitrijke brokprijs is de op 1 na grootste stijger. Deze komt met een stijging van €0,45 uit op €26,85 per 100 kilo. De prijs zet zich hiermee verder af van het gemiddelde van de afgelopen 5 jaar dat voor mei op €25,13 staat.

Andere brokken
De prijzen van de vleesstier- en rose kalverbrok doen het in vergelijking met de hierboven genoemde prijzen ‘rustig aan’. Beiden stijgen met €0,10 naar respectievelijk €25,45 en €27,45. Ook voorgaande maanden lieten deze prijzen een gestage stijging zien.

De stijging van de standaardbrok A prijs ging vorige maand sneller dan deze maand. Waar de vorige keer nog een stijging van €0,50 werd genoteerd, komt er nu ‘slechts’ €0,25 bij. Hiermee noteert de brok op €24,40 per 100 kilo en neemt de groeicurve wat af.

Toekomst
Afgelopen maand kwam de brokprijs weer rustig terug naar het indexgemiddelde van de Boerenbusiness mengvoerprijsindicator. Waar enkele weken geleden nog verwacht werd dat deze daling zou aanblijven, is dat nu een ander verhaal. Het ligt in de lijn der verwachting dat de prijzen eerst weer flink op gaan lopen in juni, waarna ze weer langzaam terugkomen naar het indexgemiddelde.

Dit is onder andere te danken aan de prijs en het aanbod van de grondstoffen. De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat de in- en export van producten belemmerd werd. Dat effect gaan we nu voelen omdat het enkele weken de tijd nodig heeft om door te werken op de brokprijzen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden