Shutterstock

Inside Melk

Bel en Cono verlagen melkgeld over mei

4 Juni 2020 - Wouter Baan

Bel Leerdammer en Cono Kaasmakers hebben de melkprijs verlaagd over mei. De verschillen tussen beide correcties zijn aanzienlijk, waardoor er in de melkprijsvergelijker verschuivingen plaatsvinden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel Leerdammer voert over mei een vrij forse verlaging door van €1,60, waarmee de kale melkprijs uitkomt €32,50 per 100 kilo. Dit is berekend bij 4,42% vet en 3,57% eiwit en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. De verlaging van Cono valt gematigder uit. De kaasproducent uit de Beemster verlaagt de melkprijs met 42 cent tot €33,33. 

Inclusief bonussen en premies kunnen de melkprijzen bij Bel en Cono oplopen tot respectievelijk €36,60 en €37,08. In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness neemt Cono de koppositie over van Bel Leerdammer. Sinds februari heeft Bel Leerdammer de melkprijs met €3,96 naar beneden bijgesteld, Cono verlaagde in de afgelopen maanden het melkgeld met €1,92. 

Bodem verwacht
Nu de zuivelmarkt in de afgelopen weken onverwacht snel is aangetrokken, is het aannemelijk dat de melkprijzen van beide verwerkers snel een bodem vinden. De melkprijs van A-ware blijft over juni stabiel. Ook op de spotmarkt voor rauwe melk wordt ondertussen weer boven de grens van €30 verhandeld. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden