ChameleonsEye / Shutterstock.com

Business Zuivel

Fonterra-veiling prikkelt matte melkpoedermarkt

16 Juni 2020 - Wouter Baan

Nadat de prijzen magere melkpoeder goed waren hersteld, kwam de markt in de afgelopen weken op een dood punt terecht. De uitslag van de Global Dairy Trade in Nieuw-Zeeland biedt echter perspectief om de weg naar boven te hervatten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van magere melkpoeder stijgt namelijk met 3,1% tot $2.609 per ton. Een stuk positiever dan de veiling 2 weken geleden toen de notering nog nipt in het rood eindigde. Ook in Europa zijn de prijzen van magere melkpoeder afgevlakt. Dit na een sterk herstel die volgde op de prijsdip in het eerste kwartaal, als gevolg van het oprukkende coronavirus.

Of de Europese mekpoederpijzen nu lucht krijgen, zal de komende dagen moeten blijken. De hogere GDT prikkelt in elk geval wel en is ook de gewenste uitslag voor veel partijen. Er werd reikhalzend naar de trendsettende zuivelveiling van Fonterra uitgekeken met de hoop om meer reuring in de markt te krijgen. 

Volle melkpoeder omhoog, boter omlaag
Ook de prijs van volle melkpoeder stijgt, met 2,2% tot $2829 per ton. De boternotering levert 1% in tot $3.597 per ton. Dit kan gezien worden als een signaal dat de mondiale botermarkt richting naar beneden kiest, zoals veel zuivelhandelaren vermoeden. Al deelt overigens niet iedereen die zienswijze.

De cheddarprijs stijgt met 1,4% tot $3.631 per ton. De gemiddelde prijs stijgt met 1,9% tot $2.979 per ton, het hoogste niveau sinds halverwege maart toen de coronacrisis op de zuivelmarkt de kop op stak.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden