Shutterstock

Inside Voer

Pieken en dalen voor de prijs van rundveebrokken

6 Juli 2020 - Jorine Cosse

Over mei stegen de brokprijzen fors, dat is voor juni wel anders. Zo loopt de prijs van snijmaïskernbrok flink terug, terwijl de prijzen van rosé kalverbrok en standaardbrok A juist stijgen. Wat voorspelt de Boerenbusiness mengvoerprijsindicator voor aankomende maanden?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van snijmaïskernbrok speelt ook deze week weer de hoofdrol. Waar deze brokprijs al enkele maanden de hoogste stijging noteert, gaat hij in juni het hardst onderuit. Voor 100 kilo brok betaald de veehouder nu €34,00. Dit is een daling van maar liefst €0,90 ten opzichte van vorige maand. Hiermee komt er een einde aan de opbouwende recordnotering over de afgelopen maanden. Niet eerder was de prijs zo hoog als in april en mei van dit jaar.

Klein plusje
Naast de dalende prijzen is er ook nog sprake van twee brokprijzen die een kleine plus noteren. Zowel de prijzen van standaardbrok A en rosé kalverbrok stijgen met €0,05 naar respectievelijk €24,45 en €27,50 per 100 kilo brok.

Beide brokprijzen zitten op hoog niveau in vergelijking met de afgelopen 5 jaar. Toch is de rosé kalverbrok al eens duurder geweest eind 2018. De standaardbrok A vestigde vorige maand voor het eerst een nieuw record sinds januari 2019. Volgens de prognose uit de Boerenbusiness mengvoerprijsindicator neemt de prijsstijging voor de standaardbrok A voor aankomende verder af, met een uiteindelijke daling tot gevolg.

Minimale daling
Naast de prijsdaling van de snijmaiskernbrok gingen ook de prijzen van de eiwitrijke brok en de vleesstierenbrok naar beneden. De eiwitrijke brok noteert voor juni €0,15 lager op €26,70 en de vleesstierenbrok noteert €0,05 lager op €25,40. De eiwitrijke brok vestigt hierdoor geen nieuw prijsrecord. De vleesstierenbrok kwam niet in de buurt van het vorige prijsrecord uit de afgelopen 5 jaar.

Klik hier voor meer meng- en ruwvoederprijzen 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden