Royal A-ware

Inside Melk

A-ware effectueert extra AH-bonus in melkprijs

3 Juli 2020 - Wouter Baan

A-ware houdt de gangbare melkprijs voor juli voor de tweede keer op rij onveranderd. De deelnemers aan het Albert Heijn-concept kunnen desondanks op extra melkgeld rekenen, doordat de ...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In april kondigde A-ware aan de premie voor de Albert Heijn-melkstroom te verhogen van 3 naar 5 cent. Daar staat tegenover dat de eisen worden aangescherpt. Dit houdt bijvoorbeeld in dat weidegang voor jongvee verplicht is en een ploegverbod. De verhoging komt in stappen. Vanaf juli wordt de premie verhoogd naar 4 cent en vanaf 2021 wordt het restant geeffectueerd.   

Melkprijsvergelijker 
Dit maakt dat de circa 300 melkveehouders die aan het concept deelnemen, de uitbetalingsprijs deze maand zien stijgen tot €37,07 per 100 kilo. Dit is berekend op basis van een jaarleverantie van 1 miljoen bij 4,42% vet en 3,57% eiwit. De onderliggende vet- en eiwitprijzen blijven gelijk op respectievelijk €3,859 en €4,043 per kilo.

Bij de bovengenoemde condities blijft de kale melkprijs onveranderd op €31,32 per 100 kilo. Daarmee staat de kaasmaker in de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness onder FrieslandCampina en boven DOC Kaas en en het Scandinavische Arla.

Stabiele zuivelprijzen
De onveranderde melkprijs correspondeert met de enigszins tamme zuivelmarkt van de afgelopen weken. De kaasprijzen (Gouda en Edam) bewegen in een smalle range kort bovenen niveaus van €2.800 en blijven daarmee steken onder de niveaus van voor de coronacrisis.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden