Agrifoto

Inside Melk

Coronacrisis werkt hardst door in melkprijs Bel

6 Juli 2020 - Wouter Baan

Steeds meer melkprijzen vinden een bodem, maar die van Bel Leerdammer nog niet. Sinds de start van de coronacrisis in ons land heeft deze zuivelproducent het meest verlaagd, al gooien ze desondanks nog altijd hoge ogen in de melkprijsvergelijker. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Over juni verlaagt Bel Leerdammer de kale melkprijs met €0,53 tot €31,97 per 100 kilo. Dit is berekend bij een jaarleverantie van 1 miljoen, bij 4,42% vet en 3,57% eiwit. Het is vierde verlaging op rij. Sinds februari, toen de coronacrisis op de Europese zuivelmarkt de kop opstak, heeft de melkprijs van Bel Leerdammer al €4,22 ingeleverd. Ten opzichte van andere verwerkers is dat relatief veel.

Cono kaasmakers, die de melkprijs in juni gelijk houdt op €33,33, heeft sinds februari bijvoorbeeld met €1,92 verlaagd. Naar eigen zeggen is de verwerker uit de Beemster minder gevoelig voor marktschommelingen, doordat veel afzet via merkenzuivel gaat. Andere verwerkers verlaagden ook stevig, maar minder hard dan Bel Leerdammer. Zo verlaagde FrieslandCampina tussen februari en juni met €4. In diezelfde periode haalden A-ware en DOC Kaas respectievelijk €2,10 en €2,67 van de melkprijs af. 

Melkprijsvergelijker 
In februari stond Bel Leerdammer nog bovenaan in de melkprijsvergelijker (zonder toeslagen) van Boerenbusiness, maar door de duikeling in de afgelopen maanden moet de verwerker de koppositie afstaan aan Cono. Tegelijkertijd staat Bel Leerdammer nog wel altijd op plek 2. Dat zet de forse verlaging in de afgelopen maanden in een ander daglicht. Over juni moet de melkprijs van Vreugdenhil nog worden gepubliceerd. Tot nu toe verlaagde de poederproducent de prijs met €3,75 per 100 kilo.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden