Vreugdenhil Dairy Food

Inside Melk

Vreugdenhil legt bodem onder melkprijs

10 Juli 2020 - Wouter Baan

Vreugdenhil Dairy Foods laat de uitbetalingsprijs over juni gelijk een beweging die correspondeert...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bij 4,42% vet en 3,57% eiwit en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo stabiliseert de basismelkprijs op €31,98 per 100 kilo. In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness op plek 2, onder Cono Kaasmakers en nipt boven Bel Leerdammer. 

Inclusief premies voor weidegang een duurzaamheid, kan de melkprijs oplopen tot maximaal €34,08. Aan het duurzaamheidsprogramma doen 9 van de 10 de leveranciers mee, zo maakte Vreugdenhil korgeleden in haar duurzaamheidsverslag bekend. 

Bijna €4 coronaschade
In de vier maanden hiervoor voerde de melkpoederproducent verlagingen door van in totaal €3,96 per kilo. Dit kan gezien worden als een gevolg van de coronacrisis die flink huishield op de Europese zuivelmarkt. Na een forse prijsdaling in april volgde een sterk herstel, maar de DCA-noteringen van melkpoeder en kaas zijn nog niet op het niveau van voor de crisis.

De particuliere opslagregeling, het marktmechanisme van de Europese Commissie om de zuivelprijzen te stutten, is eind juni geëindigd. In totaal is er zo'n 20.000 ton magere melkpoeder weggelegd. Deze volumes hoeven niet perse een belemmering te zijn voor een verder herstel van de melkpoederprijzen, al is de weg naar boven nog niet in zicht. De 67.000 ton boter die ligt opgeslagen, levert waarschijnlijk meer druk op.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden