Shutterstock

Inside Melk

Fosfaatrechtenprijs zakt wat terug na forse stijging

15 Juli 2020 - Chanti Oussoren

De DCA-notering van fosfaatrechten is in de afgelopen weken behoorlijk gefluctueerd. De prijzen zijn half juni plots fors gestegen, maar wisten het hogere niveau niet lang vast te houden. Inmiddels zijn de prijzen weer wat gezakt. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In week 25 schoot de notering van fosfaatrechten plots fors omhoog. De notering steeg in die week met maar liefst €8,50 tot €139,50. Door de flinke prijsstijging en de goede weersomstandigheden sloop er daarna wat stabiliteit in de markt.

In de daaropvolgende week nam de notering nog met €1 toe. In week 27 zakte de notering met €1,50, maar in week 28 kwam de notering weer stevig terug en noteerde het op €135,50. Deze week is de gemiddelde prijs weer met €1 toegenomen en noteert de prijs op €136,50.

Leaserechten
De handel in leaserechten ligt momenteel nagenoeg stil. Dit heeft grotendeels te maken met het afromingspercentage. Door de hoogte van het afromingsprecentage is het voor de verleaser bijna niet mogelijk om een verhoudingsgewijze opbrengst te realiseren, daarom wachten veel verleasers op versoepeling van het afromingspercentage.

Commissionairs verwachten dat wanneer het afromingspercentage wat versoepeld gaat worden, de leaseactiviteiten zullen toenemen. Wanneer de afroming in lease niet versoepeld wordt, zijn de rechtenhouders wellicht bereid tot verkoop, mits de prijzen wat toenemen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden