Arla

Inside Melk

Arla houdt melkprijs gelijk: 'GDT geeft vertekend beeld'

20 Juli 2020 - Wouter Baan

De laatste editie van de Global Dairy Trade liet een forse prijsstijging voor volle melkpoeder zien. Volgens zuivelcoöperatie Arla correspondeert dit niet met het algehele marktbeeld. De melkprijs over augustus blijft dan ook gelijk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Arla handhaaft de melkprijs voor de komende maand in de landen waarin zij actief zijn. Voor Nederland vindt door valutaschommelingen een lichte correctie naar boven plaats: de vet- en eiwitprijzen stijgen beide met 1 cent tot respectievelijk €3,57 en €4,28 per kilo. 

De kale melkprijs komt daarmee uit €30,89 per 100 kilo, berekend bij 3,57% eiwit en 4,42% vet. De uitbetaling kan oplopen tot max €34,56, wanneer premies voor vlog, weidegang en bedrijfsspecifieke premies (zoals klimaatcheck) voor melkveehouders van toepassing zijn.

Mee- of tegenvaller?
In zekere zin is de stabiele melkprijs een meevaller, want in de 3 maanden hiervoor ging de melkprijs omlaag. Toch hadden sommige leden wellicht op een verhoging  gerekend. Zeker de Britse leden van de coöperatie, die zien dat de melkprijzen in hun land (en ook in Ierland) naar boven toe corrigeren.

Volgens Arthur Fernall, voorzitter van de raad van bestuur van de zuivelcoöperatie, sluit de stabiele melkprijs aan bij het marktbeeld die zij hebben. Fernall zegt dat de forse stijging van de volle melkpoedernotering op de Global Dairy Trade begin deze maand in elk geval niet aansluit bij het algehele markbeeld. Voor de komende periode voorziet Arla een stabiele ontwikkeling van de zuivelprijzen en daarmee indirect ook de melkprijs.

Klik hier om de melkprijsvergelijker te zien. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden